Tuesday, April 20, 2010

mak [bahagian 1]

Contengan Cik Mussalmah pada 5:00 AM
Saya rasa : 
minggu lepas aku balik kampung. huh. jauh. kat masjid tanah.
ohh. bai de wei, aku dok umah kakak aku kat melaka baru, batu berendam.
ehehehe.. yela, tak dok kat kampong kan. sebab tu aku cakap aku balik kampong. walaupon tak jaoh mane. wahahaha..

emm.. sebenarnye aku malas nak balik kampong. tp mak aku da macam ngajuk lak aku tak balik. baru 2 minggu x jumpe. rindu la tuh.
bukannye aku xnak balik. adoii.. korang tahu la da nak hujung-hujung bulan ni. poket semakin bocor. aduhh..

nak kene pikir duit minyak kete lagik.. duit makan lagi.. huhuhu..
bajet larik la beb sebab kakak aku baru pas tunang aritu [op cos la aku kne sponsor sket..]

hmm.. nak dijadikan cite.. aku rase bersalah lak kalo x balik. sepupu aku nak tunang. so, dengan sepantas kilat, my mum terchenta offer anaknye (a.k.a aku le tu) menjadi driver menghantau rombongan pertunangan..



aku serbe salah. majlis tunang ari sabtu. ari khames malam baru bgtau suh balik.. aduss..


hmm.. nak tak nak.. terpaksalah aku balik gak.. ari jumaat tu aku demam terok. batuk, selsema..



dengan segagah badang baru lepas cirit birit, aku drive balik ke kampung dengan berbekalkan RM50 jekk. sepanjang perjalanan, aku berasa tak sedap hati. yela, aku call mak aku, die x angkat.. 29 kali!!!


aduss.. apsal ni?? marah sangat kat aku.. aduhhh... merajuk ke?? rase bersalah lak.. adoii...

trus, aku mesej kakak aku. mase tu pukul 7.30 pm:

kak, orang amek ko eh. orang takutla nak balik sendiri. mak marah orang. orang call mak x angkat. marah tol mak. hmm.. okelah.. nnti orang tunggu depan kilang ko.
kakak aku balik keje kul 9.oo pm. so, aku terpakse la tunggu depan kilang. da la tengah demam.. terpaksa menunggu 1 jam lebih.. aduhh...

... bersambung...
[crite ni lom klimax lagi]



0 bagi komen on "mak [bahagian 1]"

Post a Comment

 

♥ aku gadis gebu ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review