Saturday, January 28, 2012

Debaran AJL 26!

Contengan Cik Mussalmah pada 4:36 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen


SUNGAI LUI
menjadi saksi pertemuan KEKANDA ADINDA yang telah menjadi gelaran tanda kasih kita seketika. Saat itu aku merasakan kaulah WANITA SELURUH DUNIA yang senantiasa menjadi GADIS SEMASA padaku. Namun, kini segalanya berubah, SEDETIK LEBIH telah aku habiskan menunggumu di tempat itu, namun kau tak kunjung tiba.

Mujur
lah saat itu AWAN NANO sudi menemani sedihku. Baruku tahu kau sebenarnya seorang yang PENAKUT kerana tidak mampu berterus terang tentang statusmu. Benarlah kata orang tua " KALAU BERPACARAN biarlah berpada-pada, kelak BERIBU SESALAN mula muncul dalam diri''. Baru aku percaya CINTA MUKA BUKU bukanlah cinta yang sejati. Aku percaya hukum KARMA dan dikau akan terima balasannya. Untuk itu biarlah aku pendam dan simpan KISAH HATI ini untuk selamanya.

Dicopy paste dari Fesbuk. Ekceli saya takdelah mengikuti sangat AJL. Cume ada beberapa buah lagu yang saya suka dalam AJL tersebut. Harap menang! ^_^


Spread !




Tuesday, January 24, 2012

Nota Untuk Bakal Suamiku

Contengan Cik Mussalmah pada 6:17 AM
Saya rasa : 
2 bagi komen


My dear FUTURE Husband,

I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best wife, ever, InsyaAllah. I will dress up for you. I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, InsyaAllah. I will have children with you & I will raise them to be the best they can be. I will be the best mother, InsyaAllah.

All this - as long as you promise me one thing : Help me, accompany me in getting to Jannah!

|| InsyaAllah (◠‿◠)

Sincerely,

Your Future Wife





Monday, January 23, 2012

Kubur Lain-Lain Ye?

Contengan Cik Mussalmah pada 7:48 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
L : Kenαpα you pαkαi seksi sαngαt?
P : Biαrlαh. Kubur mαsing-mαsing kαn?
L : Memαnglαh. Tαpi mαnα lαh tαhu kubur you kαt sebelαh i jer nαnti. I nαk tidur pun susαh sebαb you bising kenα seksα. Terpekik sαnα terpekik sini.
P : $%*&!



Siapa Lagi POWER?

Contengan Cik Mussalmah pada 7:28 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
MYSPACE : Kami musuh anda wahai Facebook !
TWITTER : Takpe Facebook, aku back-up kau.
GOOGLE : DIAMMM!! Aku ada semuanya.
MOZILA : Eh, tanpa aku, korang tidak boleh diakses.
IE : Wei Mozilla, sendrik mau ingat ha . . gua kan ada!
MOZILA : Lu pehal? Kacau line orang jer!
IE : Lu dulu la mamat, mengaku lu sorang jer boleh akses pada diaorang tadi!!
INTERNET : Sudah! jangan gaduh-gaduh! Kalau aku takde, korang lagi la takde!
FACEBOOK : Hmmm , akulah yang paling ramai di kunjungi. Jadi gua yang terbaekkkkk!!!
YAHOO : Facebook, jangan riak. Kalau aku takde, mana boleh buat email!
GOOGLE : Yahoo, Gua kan boleh buat email gak!
MAXIS, CELCOM, TMNET : (serentak) Ehem! Lu org ingat kami ni kayu?
TNB : Diamlah korang, nanti aku matikan elektrik, baru korang tau siapa paling power!



Pesanan Anggota Badan

Contengan Cik Mussalmah pada 7:22 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen

♥ Jagalah MULUT mu dari bertutur dusta & memfitnah

♥ Jagalah TELINGA mu dari mendengar yang tidak berfaedah

♥ Jagalah TANGAN mu dari membuat perkara yang dicela

♥ Jagalah KAKI mu dari pergi ke tempat yang membekalkan dosa

&

♥ Jagalah AKHLAK mu dari segala perkara yang menjijikkan

^_^

Elaun COLA Bagi Penjawat Awam & Swasta Bermula Februari 2012

Contengan Cik Mussalmah pada 7:02 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen

PENGUMUMAN BARU OLEH PM (Elaun Sara Hidup COLA)

PEKELILING 11



Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Februari 2012 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang. Langkah yang serupa disarankan kepada pihak swasta bagi menjamin keharmonian rakyat. Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga 4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am. Kakitangan awam & swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat2 berikut :-
  1. Surat Perlantikan Kerja - Original
  2. Surat Pengesahan Kerja- Original
  3. Surat Akuan Majikan - (tempat terakhir masih brtugas) dan
  4. 100 Penutup Botol Coca-Cola (baru sesuai dengan namanya Elaun COLA)
Hahaha. Dah baca? Pergi sambung kerja. Kalau pasal DUIT semua tak sabor nak baca eh?

"SENYUM....TAK PERLU KATA APA-APA" !!




Kisah Anak & Bapa

Contengan Cik Mussalmah pada 6:38 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
Anak: Ayah.. adakah hantu itu wujud?

Ayah: Tak.. hantu tak pernah wujud.


Anak: Tapi orang gaji kita cakap hantu itu wujud.


Ayah: Nak, kemas semua barang kamu.


Anak: Kenapa ayah?


Ayah: Kita tak ada orang gaji..


Anak: OMG!


Saturday, January 21, 2012

Falling In LOVE

Contengan Cik Mussalmah pada 7:41 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen


Sebelum nak tido, saje nak tepek ini.

Selamat Malam Semua!

Muga mimpi Adi Putra malam ini.

^_^

credit to :
Best Quote



Spread !




Friday, January 20, 2012

Senangnya nak KURUS!

Contengan Cik Mussalmah pada 11:15 PM
Saya rasa : 
0 bagi komen


Enjoy Trying!


Spread !


Atasi Jerawat!

Contengan Cik Mussalmah pada 9:06 PM
Saya rasa : 
3 bagi komen
Ada mempunyai masalah jerawat?
Sudah mencuba pelbagai ubat jerawat di pasaran?
telah mengamalkan macam-macam petua?
tetapi hasilnya masih TIDAK BERJAYA?

Saya juga dulu pernah menghadapi masalah yang sama.
Susah betul nak cari ubat jerawat yang betul-betul sesuai dengan kulit kita.
Berhabis begitu banyak RM untuk beli ubat yang bagus
tapi hasilnya
HAMPEH!



So, untuk entri kali ini,
saya ingin berkongsi RAHSIA
bagaimana saya telah mengatasi masalah JERAWAT
yang membelenggu diri saya semenjak di zaman sekolah hingga zaman universiti.

Rahsianya..
Saya cume menggunakan


1. Pencuci muka Eversoft Avocado
2. Dalacin T Topical Solution 1%
3. Krim Muka Popular




Pencuci muka Eversoft Avocado



Dalacin T Topical Solution 1%



Krim Muka Popular


Alhamdulillah, hasil saya menggunakan ketiga-tiga produk telah berjaya membuatkan kulit saya kurang bermasalah dan sudah jarang berjerawat
(kadang-kadang berjerawat disebabkan datang B***N)


Pencuci Muka Eversoft ini boleh di beli di pasaraya-pasaraya dan kedai-kedai runcit. Harganya berpatutan dan tak mahal pun. Nak tahu khasiat avocado ni?

Avocado
  • Paling banyak digunakan dalam industri pembuatan produk kosmetik.
  • Dikenali dengan nama saintifik ‘Persea americana’
  • Berasal dari keluarga ‘Lauraceae’.
  • Banyak terdapat di Selatan Amerika.
  • Isi buah ini kaya dengan protein.
  • Mengandungi vitamin A, B, C dan E.
  • Mengandungi 17-27 peratus minyak. Manakala, lemak tumbuhan ini diekstrak untuk kegunaan industri kosmetik.
  • Komposisi minyak, vitamin dan protein yang tinggi menyebabkan buah ini banyak digunakan pengeluar kosmetik.
  • Memberi lembapan kepada kulit selain digunakan juga untuk pembersihan kulit muka.
  • Vitamin E yang yang terkandung dalam avacado membantu memperbaiki sel kulit mati atau rosak.

Harga Dalacin T Topical Solution 1% tersebut adalah sekitar RM32 sahaja. Boleh dibeli di farmasi-farmasi dan kedai WATSON or Guardian.
Murah dan senang kan?

Krim Popular tersebut pula boleh dibeli dengan harga RM5 sahaja. Ada dijual di kedai-kedai dan pasar malam. PASAR MALAM? Jangan anggap krim yang dijual di pasar malam tidak berkesan.
Krim popular ini adalah krim buah-buahan yang baik untuk kulit. Baunya wangi dan selesa dipakai. Krim ini juga boleh menghilangkan parut jerawat.

Walau bagaimana pun, kesan mungkin akan berbeza mengikut individu.
Tak salah kan kalau kita berusaha?


Selamat Mencuba!


*Nanti saya upload gambar muka penuh jerawat saya ye. Gambar kat kampung. Lupe nak scan!*




Spread !





selamat malam!

Contengan Cik Mussalmah pada 7:56 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen


Spread !


Berusaha Jadi Yang Terbaik

Contengan Cik Mussalmah pada 7:42 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen

credit to Doodle Dakwah Facebook

Edited by ME!


Spread !



Ungu- Percaya Padaku

Contengan Cik Mussalmah pada 7:07 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
Aku tak tahu apa yang kurasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

[*]Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku

[**]Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku 'kan menjagamu
Hingga akhir waktu

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku 'tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Back to [*][**]

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

Back to [*][**]

Back to [*]





*Tenkiu kepada si dia yang menujukan lagu ini kepadaku.
Tapi harap maaf. Tiada ruang di hati ini lagi untuk kamu.*

a EX should stay an EX.
They're an EXample of false love and an EXplanation of why i deserve better.

Spread !


Friday, January 13, 2012

Masih belum terlambat kot!

Contengan Cik Mussalmah pada 11:12 PM
Saya rasa : 
0 bagi komen


Eh, dah masuk tahun 2012? Cepatnye masa berlalu.


SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012!


Hari ni 14 Januari 2012. Dah 2 minggu kita melangkah ke tahun baru. Aku? Ntah ape mimpi malam tadi sampai terbuka hati ni nak jenguk blog comel nih! Hadeh. Nampaknye sungguh berSAWANG blog nih! Yelah, tahun lepas hanya buat DUA ENTRI je, itu pon yang paling last adelah pada bulan MAC! Apakah?



Hadeh. Tokleh jadik nih.

Oleh itu, dengan ini, aku berazam untuk KEMBALI BERBLOGGING! Sebab ape?
1. Fesbuk dah tak heppening. MEMBOSANKAN.
2. Layan Twitter? Oppss. Aku bukan artis. Haha.
3. Kat sini boleh post STATUS panjang-panjang. Biyor lah nampak cam syok sendiri, takde orang bace. Janji leh puaskan hati. Keh3.





Hmm.. untuk kembali berblog neh, TEMPLATE BLOG pon kene baru! Haha.


Template lame



Nak cari template baru lah! Bye!

Jumpe di entri akan datang!



Spread !




 

♥ aku gadis gebu ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review