Friday, July 16, 2010

Dapat adek lagi!!!

Contengan Cik Mussalmah pada 1:05 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
9 Julai - dengan rasminya aku dapat 3 adek baru. uhuhu. walaupon aku ni anak bungsu,
da besau panjang ni, terase best gak dapat adek. ahahaha..

mane taknye.. aku balik kampung aritu, dpt tahu yang mak aku da amek 3 orang anak angkat untuk program RAKAN MUDA WAWASAN DESA IPT

terkenang mase aku blaja kat UPM dulu.. aku pon join gak program macam ni..
kat Selangor ngan Port Dickson..

tapi sayangnya, aku dapat family angkat yang TERPAKSA menerima kehadiranku..
uhuk..uhuk.. sedih giler!!

so, aku nekad untuk melayan ahli family ku yang "baru" ni dengan sebaik mungkin. aku tak mahu mereka menerima nasib sepertiku dahulu!!!

Welcome to my family!!!



-bonda bersama adek-adek aku-



-adek yang sulong : umo 20thn-
-orang nogori-




-adek yang tengah : umo 18 thn-
-orang selangor-



-adek yang bongsu : umo 18 thn-
-orang penang-



-me wif raihanahuda-


=miss and love u all=

Tuesday, July 13, 2010

part time babysitter!!!

Contengan Cik Mussalmah pada 1:05 AM
Saya rasa : 
2 bagi komen
hohoho..

saje nak update aktiviti ujung minggu.
hobi yang baru!!

ahahaha...
disini aku ingin mengumumkan yang.....


AKU SEDIA MENERIMA UPAH MENJAGA HAIWAN KESAYANGAN KORANG APABILA KORANG PERGI BERCUTI!!!!


hahahaha.. tidak perlu RM untuk membayar upah aku!
hanya perlu bagi souvinier sahaja!!

yeay!!

bawah neh gambau hamster cik normala, rakan sekerja aku.
aku menjaga hamster (kiki dan kaka) semasa cik mala balik ke perak!
ohohoho..

alhamdulillah.. kiki dan kaka selamat di bawah jagaan aku!
ahahaha....




kuat makan dan kuat berak!


sekiranya terlalu buas, hanya perlu picit sahaja.



montot besau!



akibat mahu bunuh diri!


tido tergolek akibat terlalu kenyang!



hoh. sejukkk~



.ini kediaman rasmi kiki dan kaka.




Sunday, July 4, 2010

KL Hop ON Hop OFF

Contengan Cik Mussalmah pada 7:00 AM
Saya rasa : 
1 bagi komen
MOOD BERCUTI kembali!

dah lame sebenarnye aku nak uplod gambau cuti-cuti malaysia ni. 29 Mei lepas, aku turun KL, saje datang melawat Cik Norhafizah Ali di kepong.

hmm... memang tak plan pon nak naik KL Hop On Hop Off neh. tapi, bile difikir-fikirkan balik, sepanjang aku dok belajau kat Universiti Putra Malaysia, tak pernah lagi aku pusing-pusing kat Kay ELL neh. Setakat gi Mid Valley dan Mines jek. wahahaha..

Bayangkan aku punye JAKUN nye mase naek bas neh. adeh. wahahaa.. die punye pit stop pon ok gak. sume tempat-tempat menarik kat Kay ELL ni. rupenye manyak tempat yang menarik di Kay ELL ni.. ok! cek it aut gambar-gambar aku snap sepanjang trip aku ni.



.Brosure KL Hop ON Hop OFF.




.Tiket Bas : ni mase promotional.




tunggu bas. snap gambar dulu!




Bas tak sampai lagik. adehh.. snap lagi la!



wahhh.. ade telinge lalat seh! aku JAKUN!




dalam bas. penat gak. baru 1 destinasi.


di bawah ni, sume gambar cik fiza. saya suke jadi fotografer cik fiza! ehehehe..












kaki cik fiza melecet sebab berjalan jauh. sian.




ini je gambar saya! klikk.. klikk!!!



wahh.. kalo korang ade mase, naek la bas ni. KL Hop ON Hop OFF tu maksudnye korang leh naek sesuka hati je bas ni sepanjang hari tersebut. bas-bas ni akan berhenti kat banyak tempat-tempat yang menarik. sebagai contoh :

  • Tugu Negara
  • KL Tower
  • KL Sentral
  • Petronas Twin Tower
  • Sogo
  • Taman Burung
  • Muzium Negara
  • Planetarium Negara
  • Masjid Negara
dan manyak lagi lah negara~~

lalalala..

kesimpulannya, daripada 24 pit stop ni, kami hanya berjaya bertahan untuk berhenti di 5 buah pit stop. ahahaha.. penat gile lah. adehh..
pergi pakai KASUT, balik pakai SELIPER.
ahahaha...


Friday, July 2, 2010

BudayaSopanBudayaKita!

Contengan Cik Mussalmah pada 12:36 AM
Saya rasa : 
0 bagi komen
semalam da la aku berhangin dengan "budak lelaki 7 eleben"..
ade die marah aku mase aku nak bayar barang2 yang aku beli :

1) Susu Dutch Lady Low Fat (nak diet la kunun)
2) Topup Meksis (10 hingget je)
3) Majalah WANITA (aku wanita kan??)
4) Majalah Dewan Pelajar (untuk anak buah-buahan ku)
5) Majalah Asuh (untuk anak2 buah aku)

Total : RM23.10

aku bayau la dengan RM50.00

trus die sound aku...

"U NI TAKDE DUIT KECIK KE??" (ceh.. ber"i" "u" lak!)

hamboii... ingat siket.. u ape ade hal marah2 i laks...
huh. ini MALAYSIA lah!
sopan santun tu kan BUDAYA kita!

aku pon bagi la duit kecik setelah aku korek2 dompet n seluar jin lusuh aku..
then.. aku trus memberikan senyuman yang paling indah untuk DIA!
(bukan niat nak mengorat!)
sebelum berlalu, aku terus menyapanya...

"TAK LUAK PON KALAU KITA BERSOPAN SANTUN"

hati aku memang panas jugak la mase tu
tapi apakan daya,
malas nak panjang2kan crita
sebab ramai lagi customer kat situ..

adehh.. bertabahlah ye hati~~
lalalala...

 

♥ aku gadis gebu ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review