Tuesday, September 28, 2010

♥ Kekanda Adinda Love Song! ♥

Contengan Cik Mussalmah pada 4:37 AM
Saya rasa : 
Ai sume! bulan ni i suke sgt dua buah lagu yang i slalu dengar kat HOT FM
i rase best sgt.. catchy!
nice sgt2..

1st song:

Kekanda Adinda
by Monoloque & Atilia


Walau ade yang cakap lagu ni tak best, ntah hape-hape la lagu ni tapi...
i still rase lagu ni BEST SANGAT!!!
cute sangat!
macam lagu lama-lama
old skool gitu..
ehehehe..

mesej yang lagu ni nak sampaikan pon bagus!
seswai untuk pasangan yang dah mendirikan rumah tangga.
yelah.. sebagai guideline..
isu ni mmg dah realiti sekarang!

suara Monoloque ni sweet sgt! sedap!
aww.. [hati dah terpaut berbunga-bunga
]
seswai dengan suara Atalia!
Suke sangat!!
the best song ever!!



**suke tgk monoloque ni. sweet sgt. selamba je. rambut die pon sempoi je! love it!**


Kekanda Adinda
by
♥ Monoloque & Atilia


Oh Kekanda, Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

**next song yg i minat post yang berikut eh!! sabar!!**
=) enjoy!

3 bagi komen on "♥ Kekanda Adinda Love Song! ♥"

jenanese on October 5, 2010 at 6:29 PM said...

haha....realiti2...

..:Camar:.. on October 20, 2010 at 2:02 AM said...
This comment has been removed by the author.
..:Camar:.. on October 20, 2010 at 2:04 AM said...

Nice song kan...

Post a Comment

 

♥ aku gadis gebu ♥ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review